Facaderenoveringer

Facaderenoveringer omhandler mange forskellige løsninger alt afhængig af hvilket udgangspunkt netop dit hus har.
Der er 5 grundløsninger på at optimere dine facader så de igen kan stå pæne og holdbare i de næste mange år. Der er flere faktorer end blot facaderenoveringen man skal tage stilling til, når man har taget beslutningen om at renovere udvendigt, der er flere detaljer der kan være med til at give dit hus det netop det udtryk du ønsker, eksempelvis:

  • Sålbænke som kan murers op, købes færdig støbte i forskellige farver og udformninger eller bukkes af en blikkenslager i forskellige metaller for at opnå det rigtige udtryk.
  • Nye udluftning og/eller ventilationsriste i forskellige metaller og udformninger.

 

Fælles for alle facaderenoveringerne er, at jeg kommer ud til dig og gennemgår dine facader sammen med dig, derefter kan vi sammen finde en løsning der passer godt til dit hus og dine ønsker.
Læs med herunder for at få fornemmelsen af hvilken løsning der kunne passe dig og dit hus.

Omfugning

Er dit hus med rå murstens facader og løse fuger som er begyndt at smuldre og falde ud?
Så er det en god løsning med en omfugning hvor man kradser de gamle slidte fuger ud med en fugefræser og fylder fugen op igen med en mørtel tilpasset dit hus.
Der er forskellige løsninger alt efter hvilken mursten du har.
Ødelagte fuger har en stor risikofaktor for at give fugt i hulmuren som kan trække videre ind i indemure og give svamp.

Det kan også ødelægge dine facader yderligere med tiden så dine mursten frostsprænger, hvis der ikke bliver taget hånd om problemet i tide.
En omfugning holder i rigtig mange år og er vedligeholdelse fri.

Vandskuring

Man kan også vælge at få sit hus vandskuret hvis man ønsker at skifte farve fra de typiske røde eller gule mursten. Vandskuring er en hurtigere løsning end en komplet omfugning. En vandskuring er som regel lige til at gå i gang med hvis ellers dit hus er sundt og står med pæne facader.
Dog er der, i de fleste tilfælde, nogle steder på huset der skal udbedres inden man kan gå i gang med at vandskure. Man skal forinden have eventuelle løse fuger kradset ud og fuget op igen samt have skiftet de ødelagte mursten der nu måtte være, ud med nye.

Hvis man vælger at få vandskuret, kan man vælge imellem et hav af forskellige farver og skrukturer, så man kan få netop det look man ønsker, frem på sine facader.
En vandskuring holder i rigtig mange år, men det kræver vedligehold.
Typisk skal facaderne algebehandles mellem 1-2 gange årligt eller hvert 2. år for at fremstå pæne og holde farven. Dette afhænger af hvor du bor og beplantningen omkring huset.

Netpuds

Er dine facader i så dårligt forfald at de ovenstående løsningener ikke er nok, kan man vælge at give sine facader en ny opbygning med netpuds som er et stærkt armeringsnet der bliver smurt ind i et lag af special mørtel.

Inden man kan gå i gang med at opbygge facaderne med armeringsnet skal eventuel gammel maling renses af huset, dette er der forskellige løsninger på. Det kan slibes, damprenses eller sandblæses af. Huset kan også være i rå mursten som er i så dårligt forfald at netpuds er den rigtige løsning, her skal man også have eventuelle løse fuger kradset ud og fuget op igen samt have skiftet de ødelagte mursten der nu måtte være, ud med nye. Bor du nær kysten og gerne vil have huset vandskuret anbefaler jeg ofte at man får opbygget facaden i netpuds, så kan det holde til det hårde vejr og den saltholdige luft nær kysten. Efter man har fået facaden netpudset skal den filses med enten grå eller en indfarvet puds, som beskrevet ovenfor.

Facadeisolering

Trænger dit hus til at blive isoleret, og har du ikke hulmur nok til at opnå den rette isoleringsevne, kan man vælge at få sat isoleringsbatts uden på sine facader. Dette isolerer godt og man kan vælge imellem flere forskellige tykkelser, fra 50mm og op.
Isoleringsbatts sættes op med en special lim, direkte på facaderne og skrues fast efterfølgende, når man er kommet længere frem i processen. Ved en facadeisolering skal man ikke gøre det store forarbejde på de eksisterende facader. Denne løsning giver ofte et meget bedre indeklima, og i de fleste tilfælde tjener det sig selv inde igen på varmeregningen.

Efter man har isoleret med batts, skal det have netpuds udenpå for at opnå en stærk og holdbar facade. Efterfølgende skal det filses med enten grå eller en indfarvet puds.

Omsætning af murværk

Er dine facader så dårlige at de ikke kan reddes med nogle af de ovenstående løsninger, kan man vælge at få hele facaden pillet ned og bygget op igen.
Det er dog sjældent at det er nødvendigt med denne løsning.
Men er det nødvendigt kan man eventuelt vælge at få sat en ny sokkel længere ude så man kan få mere isolering i hulmuren.

Denne løsning bliver også ofte anvendt på læ -og støttemurer da de ofte er i så ringe forfald med frostsprængte mursten, at det er den hurtigste og billigste løsning.